Általános információk

Ha más eldöntöttük, hogy nyílászárót cseréltetünk, jobb, ha alaposan utána járunk, miből melyiket is célszerű választani.

Nem csak az esztétika számít, hanem az egyéb tulajdonságok tényezői is, hiszen egy ablak nem csak szép kell, hogy legyen, hanem praktikus, ugyanakkor hasznos is!

Mi segítünk Önöknek abban, hogy a lehető legjobb döntést hozzák, amikor ingatlanuk egyik fontos részét szeretnék beépíttetni!

1:  Az egyik legfontosabb kérdés, hogy az új ablak hány légkamrás legyen?

Manapság a 6 légkamrás ablakok 2 vagy 3 rétegű üvegezéssel a legkeresettebbek. Minél több légkamra, annál hatékonyabb a szigetelés.

A 3 rétegű ablakok hőszigetelése jobb, hiszen ebben az esetben már 2 réteg argongáz biztosítja a szigetelést, tehát 50%-kal jobb hőszigetelő.

Fényáteresztésben viszont a 2 rétegű ablak a “nyerő”, mert a rétegek vastagsága miatt a fény 86%-át engedi át, míg a 3 rétegű “társa” csupán 68%-ot.

2: Mit is tartalmaz a nyílászáró?

A tokot, a szárnyat, 2 vagy 3 rétegű üveget és a kilincset.

Amit nem tartalmaz: bontás beépítést, törmelék elszállítást, szegőlécet vagy javítást (kávázást), párkányt, rovarhálót, külső vagy belső árnyékolást. Ezek a kiegészítők igény szerint külön kerülnek elszámolásra.

3: Miért éri meg lecserélni a nyílászárót?

A jól szigetelt és beépített nyílászáró nem csak hő-, de hangszigetelésre is kiváló!

Az egyik legfontosabb tényező a hőáramlás, amely energia megtakarítást jelent, hiszen kevesebb fűtési energiára lesz szükség a hidegebb hónapokban, tehát a fűtésszámlán is “érezhető” a megtakarítás.

Emellett fontos a hangszigetelés is, amelytől csendesebb lesz az ingatlan, kizárja a külső zajokat.

Otthona nyugodtabb lesz, jobban ki tudja pihenni zajos mindennapjait!

4: Gyártási- és beépítési idő

A felmérés és  megrendelés követően a gyártás  4-8 hét (gyártói kapacitástól függ). Ha a méretre gyártott nyílászáró elkészült, személyes vagy telefonos egyeztetés történik a beszerelés időpontjáról.

A beépítést a lehető leghamarabb elvégezzük.

A beszerelés  1-2 nap a mennyiség és a kiegészítőktől függően. 

5: Mire és hogyan készüljünk fel egy ablak- vagy ajtócseréhez?

A nyílászáró környezetét szabaddá kell tenni a biztonságos munka végzéséhez, használatban lévő ingatlanban célszerű a bútorokat takaró fóliával letakarni, portól védeni.

A szakemberek természetesen bontással kezdik a munkát, eltávolítják a régi nyílászáró(ka)t, ezután kerülhet helyére az új ablak és/vagy ajtó.

Ezt követi a takarólécezés, kőművesmunka, párkányozás.

A nyílászárókat finomhangolni kell, igény szerint árnyékolás. 

A munka végeztével természetesen jöhet a takarítás, illetve a munka átadása-átvétele!

6: Mi történik a kibontott nyílászárókkal?

A régi ajtó- vagy ablak külön díj ellenében kérésre elszállításra kerül.

8: Árnyékolás egyéb kiegészítők

A vakolható tokos rejtett redőnyön kívül, ami a nyílászáróval együtt kerül felszerelésre, szinte minden esetben festés után kerül felszerelésre, legyen szó külső vagy belső árnyékolásról.

9: Párásodik az ablak? 

Sokan felteszik a kérdést, hogy miért? Régen nem párásodott, már megbánták a cserét, pedig milzen sokba került, stb.

Nos igen, de legalább ennyiért már nem mozog a függöny. Nem hűl olyan gyorsan a lakás, mivel sok esetben mindent leszigeteltek: padlás, külsőfal, nyílászáró csere stb.

Ezáltal nem jár a levegő a lakásban, mint régen, így párásodás, penészedés előfordulhat.  Pedig csak a szellőztetési szokásaikon kell válltoztani.  Minimum reggel, felkelés után 10 perc, lefekvés előtt 10 perc is már sokat jelent.

Nem csak a pára, hanem az egészség miatt is.